DOLAR 28,9269 % -0.01
EURO 31,3588 % 0.01
GRAM ALTIN 1.886,69 % 0,11
ÇEYREK A. 3.084,73 % 0,11
BITCOIN 1.216.999 5.702
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

“Mermer Kebabı” tescillendi

Son Güncelleme :

10 Temmuz 2023 - 8:18

/ kez okundu.
“Mermer Kebabı” tescillendi

Başkan Şahin, “Mermer Kebabı”nın Coğrafi İşaretli Ürün Olarak Tescillendiğini Duyurdu

Afyonkarahisar İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçelerine özgü olan “İscehisar Mermer Kebabı”nın coğrafi işaretli ürün olarak tescillendiğini duyurdu. 

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanan başvuru, 7 Temmuz 2023 tarihinde 1404 mahreç numarasıyla tescillendi.

Başkan Şahin, kültürel değerleri gelecek kuşaklara aktarma ve halka kalıcı bir miras bırakma vizyonuyla yürütülen çalışmalar kapsamında, İscehisar ilçeleriyle özdeşleşen “İscehisar Mermer Kebabı” adıyla yapılan başvurunun kabul edildiğini belirtti. 

Dünya Mermer Başkenti olarak bilinen İscehisar’ın özgü Mermer Kebabı’nı tescilleyerek koruma altına aldıklarını ifade etti.

Başkan Şahin, amaçlarının tescillenmiş markalarıyla kültürel mirasın ve yerel kültürel varlıkların tanınırlığını artırmak ve dünyaya tanıtmak olduğunu vurguladı. 

Ayrıca, yerelden ulusal düzeye geçiş yaparak coğrafyalarıyla özdeşleşmiş ürünlerin ekonomiye kazandırılması için çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Beyaz Belge Haber

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.